Mercuriusweg 15 15a/b, Vlissingen

verkocht

Details

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdbestemming
Belegging

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
1.036 m²

Bedrijfsruimte

Oppervlakte
1.178 m²
Aantal huurders
4

Omschrijving

TE KOOP SOLIDE BELEGGINGSPAND OP BEDRIJVENTERREIN BASKENSBURG VLISSINGEN
Op uitstekende locatie op bedrijventerrein Baskensburg bieden wij een geheel verhuurd bedrijfsobject te koop aan. Het bedrijventerrein Baskensburg telt ongeveer 150 bedrijven en is een belangrijke vestigingslocatie in de regio.... lees meer

TE KOOP SOLIDE BELEGGINGSPAND OP BEDRIJVENTERREIN BASKENSBURG VLISSINGEN
Op uitstekende locatie op bedrijventerrein Baskensburg bieden wij een geheel verhuurd bedrijfsobject te koop aan. Het bedrijventerrein Baskensburg telt ongeveer 150 bedrijven en is een belangrijke vestigingslocatie in de regio. De meeste bedrijven zijn gerelateerd aan auto, bouw, techniek en wonen. In de direct omgeving zijn o.a. gevestigd Medisol, Kojo Engineering, Lidl, Jumbo, Drankgigant, Van den Berg Autoschade en Ovaa Motors.

Het opstal is gebouwd in 1985 en vervolgens in de loop van de jaren diverse vermalen verbouwd. Recentelijk is het pand voorzien van warmtepompen en 96 zonnepanelen en zijn er ter plaatse van de 2e verdieping diverse airco units geplaatst.

Het totale bebouwde oppervlakte omvat circa 1.178 m² VVO in 3 lagen op een perceel eigen grond van 1.036 m². De begane grond inclusief entresolvloer is langjarig verhuurd aan aannemingsbedrijf Letzer BV.
De eerste verdieping en een gedeelte van de 2e verdieping is langjarig verhuurd aan Filo Chemical BV. De huidige eigenaar is bereid de overige kantoorruimten op de 2e verdieping terug huren.
De totale huurprijs bedraagt circa € € 93.282,- per jaar excl. BTW.

Bereikbaarheid
Uitstekende bereikbaarheid doordat het opstal gesitueerd is nabij een veel gebruikte doorgaande route. Tevens is de rijksweg A-58 in directe omgeving gelegen waardoor Vlissingen, Goes en Bergen op Zoom zeer goed bereikbaar zijn. Deze locatie is middels het openbaar vervoer goed bereikbaar met een busverbinding op loopafstand en een treinstation op fietsafstand.

Kadastrale gegevens
Gemeente Vlissingen
Sectie B
Nummer 2388
Grootte 10 are 36 centiare (1.036 m²).

Er geldt een erfdienstbaarheid van uitweg over en weer met het naastgelegen perceel B 2193 (Mercuriusweg 17 + 17A).

Grondstatus
Eigen grond.

Bodem
Geen onderzoeken bekend. Voornoemde informatie is verkregen via het Bodemloket en Nazca Zeeland.
Uitgangspunt is dat de grond bij verkoop niet zodanig verontreinigd is dat dit op het moment van verkoop een belemmering vormt voor het voortgezet gebruik als bedrijfsruimte van de huidige onroerende zaken. Gezien de locatie is historische verontreiniging echter altijd mogelijk.

Bouwjaar
1985 en vervolgens in de loop van de jaren diverse malen verbouwd.

Afmetingen VVO
Begane grond: 695 m²
Eerste verdieping: 314 m²
Tweede verdieping: 170 m²

Totaal 1.178 m².

De technische ruimte is gelegen op de derde verdieping en behoort niet tot de VVO m².

Voorzieningen (onder meer):
Kantoor
- sanitaire voorzieningen;
- pantry voorzieningen;
- centrale entree met trappartij naar de verdiepingen;
- centrale verwarming;
- betonvloeren;
- diverse kantoorcompartimenten;
- systeemplafonds met inbouw verlichtingsarmaturen;
- houten kozijnen met isolerende beglazing.

Bedrijfsruimte
- glad afgewerkte niet onderheide betonvloeren;
- stalen damwand gevelbeplating waarin opgenomen diverse houten kozijnen t.b.v. daglichttoetreding;
- vrije hoogte ca. 5.00 / 5.50 meter;
- 3-tal overheaddeuren (ca. 3,00 b * 4,20 h);
- geïsoleerd stalen daken voorzien van bitumineuze dakbedekking;
- tl-armaturen;
- gasheaters (op het moment dat het gas wordt afgesloten, zal verhuurder voor zijn rekening elektrische verwarming t.p.v. de bedrijfsruimte laten aanbrengen);
- krachtstroomvoorzieningen.

Entresolvloer
- houten vloeren;
- bereikbaar via stalen trappen;
- pantry-/kantineruimte alsmede t.b.v. opslag.
Installaties
- elektrische warmtepompen (bouwjaar 2022);
- 96 zonnepanelen (bouwjaar 2022);
- verlichting;
- centrale meterkast op begane grond;
- meterkast elektra 1e en 2e verdieping t.p.v. 1e verdieping;
- meterkast gas en elektra begane grond t.p.v. begane grond;
- brandblusvoorzieningen;
- airconditioning (bouwjaar 2023) t.p.v. de 2e verdieping (met uitzondering van één klein kantoorcompartiment);
- wandcontactdozen;
- alarminstallatie (gemeenschappelijk);
- vluchtwegaanduidingen.

Terrein
- recentelijk aangelegde fraaie groenvoorziening t.p.v. de entree;
- gedeeltelijk voorzien van hekwerken;
- volledig bestraat.

Huurovereenkomsten
Begane grond:
Deze huurovereenkomst is aangegaan met aannemingsbedrijf Letzer BV. De eerste huurperiode was 5 jaar, ingaande op 2 april 2015 en lopende tot en 31 maart 2020 en had betrekking op een gedeelte van de begane grond. Vervolgens zou de huurovereenkomst worden doorgezet voor een aansluitende periode van telkenmale 5 jaar. Vanaf 1 juni 2018 huurt aannemingsbedrijf Letzer BV de totale begane grond inclusief vide/niveau +1 in de bedrijfsruimte en is voor de bestaande huurovereenkomst een nieuwe huurperiode ingegaan van 5 jaar en loopt tot en met 31 mei 2023. Deze overeenkomst is vervolgens voorgezet voor aansluitende perioden van telkens vijf jaar en loopt tot en met 31 mei 2028. Hiervoor is een allonge d.d. 1 juni 2018 opgesteld. De overige voorwaarden en condities uit de huurovereenkomst d.d. 2 april 2015 en de allonge van d.d. 1 juni 2018 blijven onverminderd van kracht.
Door de investering in warmtepompen en zonnepanelen zijn vanaf 1 augustus 2022 de voorschotten voor levering en diensten komen te vervallen en is de huur verhoogd met € 500,- per maand excl. BTW. De huidige huurprijs bedraagt circa € 30.323,- per jaar exclusief BTW. De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd per 1 januari.

1e verdieping en de vergaderruimte t.p.v. de 2e verdieping aan de voorzijde van het pand:
Deze huurovereenkomst is aangegaan met Filo Chemical BV. De eerste huurperiode was 5 jaar, ingaande op 2 april 2015 en lopende tot en 31 maart 2020 en had betrekking op de eerste verdieping en een gedeelte van de bedrijfsruimte gelegen op de begane grond. Vervolgens zou de huurovereenkomst worden doorgezet voor een aansluitende periode van telkenmale 5 jaar. Vanaf 1 september 2022 huurt Filo Chemical BV de kantoorruimte op de 2e verdieping gelegen aan de voorzijde pand voor een bedrag van € 850,- per maand excl. BTW en is voor de bestaande huurovereenkomst een nieuwe huurperiode ingegaan van 5 jaar en loopt tot en met 31 augustus 2027. Hiervoor is een allonge d.d. 30 juni 2022 opgesteld. De overige voorwaarden en condities uit de huurovereenkomst d.d. 2 april 2015 en de allonge van d.d. 30 juni 2022 blijven onverminderd van kracht.
Door de investering in warmtepompen en zonnepanelen zijn vanaf 1 augustus 2022 de voorschotten voor levering en diensten komen te vervallen en is de huur verhoogd met € 500,- per maand excl. BTW. De huidige huurprijs bedraagt circa € 48.817,- per jaar exclusief BTW. De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd per 1 januari.

2e verdieping excl. de vergaderruimte aan de voorzijde van het pand:
De eigenaar is bereid een huurovereenkomst aan te gaan tegen een huurprijs van € 9.000,- per jaar excl. BTW.

Zend- en ontvangstinstallatie voor telecommunicatiedoeleinden Vodafone:
Deze huurovereenkomst is aangegaan met Vodafone voor de duur van 15 jaar, ingaande op 1 november 2004 en zou eindigen op 31 oktober 2019. In afwijking van voornoemde huurovereenkomst zijn partijen overeengekomen dat de overeenkomst met ingang van 1 januari 2016 is verlengd met 15 jaar derhalve tot en met 31 december 2030. Na het verstrijken van voornoemde huurtermijn wordt de overeenkomst stilzwijgend verlengd voor een aaneengesloten periode van telkenmale 5 jaar, op dezelfde voorwaarden als de huurovereenkomst d.d. 1 november 2004, behoudens opzegging door een der partijen middels aangetekende brief en met inachtneming van een opzegtermijn van 24 maanden. Middels een brief d.d. 9 januari 2023 is tussen partijen overeengekomen dat in afwijking op artikel 3.2 van de huurovereenkomst d.d. 1 november 2004 de huurprijs jaarlijks wordt geïndexeerd met ingang van 1 december. De huidige huurprijs bedraagt € 5.142,16 per jaar excl. BTW.

De huidige totale huurprijs bedraagt circa € 93.282,- per jaar excl. BTW.

De model huurovereenkomsten zijn gebaseerd op reguliere ROZ huurovereenkomsten met enkele aanvullingen aan de zijde van de huurder en met de bijbehorende algemene bepalingen.
De aansluitingen nutsvoorzieningen staan op naam van de eigenaar en de kosten hiervan zijn voor rekening van de eigenaar. Door de investering in warmtepompen en zonnepanelen is het voorschot voor gas en elektra naar beneden bijgesteld (€ 165,28 per maand excl. BTW). Mogelijk dat dit bedrag nog wijzigt doordat voornoemde investering recentelijk is gerealiseerd en er momenteel nog geen jaarnota beschikbaar is.

Energielabel
label A+, geldig tot 9 april 2031.

Vraagprijs
€ 825.000,- k.k.

Zekerheidsstelling
10% van de koopsom te storten op de rekening van de notaris binnen 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

Oplevering
In nader overleg overeen te komen.

Bijzonderheden
Verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitieve goedkeuring eigenaar.
Aan elke onroerende zaak kunnen bijzondere bepalingen verbonden zijn. Deze worden aan elke opvolgende eigenaar opgelegd. Verkoper behoudt zich het recht voor erfdienstbaarheden en bijzondere bepalingen op te nemen indien dit noodzakelijk is in het kader van de te verkopen onroerende zaken en/of direct daaraan gerelateerde zaken, dan wel opgelegd worden door de gemeente, brandweer, waterschap en/of andere overheden of instanties. De laatste akte van levering d.d. 30 april 2021 is op aanvraag beschikbaar.

De informatie die is vermeld, heeft als bedoeling op de koper zo goed mogelijk te informeren tegelijk te voldoen aan de op de verkoper rustende mededelingsplicht. Op grond van het Burgerlijk Wetboek rust er op de koper een onderzoek plicht.
Synchro Bedrijfshuisvesting BV treedt in deze verkoop uitsluitend op als adviseur van de verkoper. Koper is geen kosten of courtage verschuldigd.

Algemeen
Voor gedetailleerde informatie met betrekking tot deze belegging verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met Synchro Bedrijfshuisvesting BV, 088 - 796 24 76.

Disclaimer
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard.

Contact opnemen