Woningtaxaties

Het taxeren van onroerende zaken is een vak dat vraagt om deskundige mensen. Wij hebben kennis van zaken, kennen de markt en beschikken over de juiste juridische en economische  kennis. In onze taxaties staat integriteit, deskundigheid en kwaliteit centraal.

Wij werken volgens de Internationale taxatiestandaarden (IVS) van het Red Book van RICS en/of de Europese taxatiestandaarden (EVS) van het Blue Book van TEGoVA. RICS en TEGoVA garanderen voor opdrachtgevers de hoogste kwaliteit van taxaties van vastgoed.

Dit doen we voor een belangrijk deel in opdracht van woningcorporaties. Ook taxeren wij in toenemende mate enkele eenheden en kleinere woningportefeuilles, veelal voor banken en particuliere beleggers
Synchro geeft u een objectief en onafhankelijk beeld van de marktwaarde van uw vastgoedportefeuille. Synchro geeft u volledig inzicht in de kwaliteit van uw portefeuille en de risico’s op een over- of onderwaardering. Op basis daarvan kunnen betere beslissingen worden genomen zodat eventuele risico’s worden beperkt.

Wilt u als woningcorporatie snel en eenvoudig uw taxatieopdrachten uitzetten? Wij zorgen ervoor dat u als opdrachtgever, volledig digitaal, een kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar taxatierapport ontvangt welke voldoet aan alle door het Ministerie van Binnenlandse Zaken gestelde normen.

Taxatie aanvragen? Klik hier

 

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is het keurmerk voor woningtaxaties. Wij valideren (keuren) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Zo krijgt men heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties. Synchro is aangesloten bij het NWWI.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM, is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed. Synchro Bedrijfshuisvesting is lid van NVM. Zij handelen volgens de drie kernwaarden van NVM: deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid.

 

Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) is de garantie voor de opdrachtgever dat hij een integere en deskundige vastgoedtaxateur inschakelt: een Register-Taxateur (RT). Een Register-Taxateur handelt in het publiek belang, werkt volgens internationale richtlijnen EVS/IVS en erkende gedrags- en beroepsregels. De Register-Taxateur onderwerpt zich aan het doorlopend toezicht en het centrale tuchtrecht van het NRVT. Alle Register-Taxateurs in Nederland kunt u vinden in het register van het NRVT. Synchro is aangesloten bij de kamers Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed en Groot Zakelijk Vastgoed.

TEGoVA beheert de European Valuation Standards (EVS) die aanhaken bij waardebegrippen en wetgeving zoals deze binnen Europa gelden. De AFM, NVB en DNB steunen de taxateurs en NVM in haar lidmaatschap bij TEGoVA. Pieter S. Nienhuis is Recognised Europaen Valuer (REV).

 

RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) is een van de meest toonaangevende regelgevende instanties ter wereld, die op onafhankelijke wijze en in het algemeen belang van de gehele vastgoedsector haar opinie uitdraagt. Vanuit de basis waarin kwaliteit en integriteit als hoogste goed gelden, worden zo normen gesteld, adviezen geleverd en arbitragezaken gevoerd. Pieter S. Nienhuis is persoonlijk lid (member) van RICS Nederland en RICS Regulated Valuer.

Direct een afspraak maken?