Papegaaienburg 14, Vlissingen

verkocht

Details

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
Winkelruimte
Bouwjaar
1979

Winkelruimte

Publieksgerichte dienstverlening
Ja
Detailhandel
Ja
Oppervlakte
90m²
In units vanaf
90m²
Verkoop vloeroppervlakte
90m²
Bouwlagen
1
Frontbreedte
525
Horeca toegestaan
Ja
Welstandsklasse type
B1

Buitenruimte

Ligging
Wijkwinkelcentrum

Omschrijving

Te Koop
Winkelruimte gelegen op goede locatie naast en tegenover de supermarken Jumbo en Lidl in het wijkwinkelcentrum Papegaaienburg te Vlissingen. Door de aanwezigheid van onder meer de 2 supermarktketens, een Zeeman, een bakker, een apotheek en 2 kapsalons trekt het veel bezoekers. Boven de wink... lees meer

Te Koop
Winkelruimte gelegen op goede locatie naast en tegenover de supermarken Jumbo en Lidl in het wijkwinkelcentrum Papegaaienburg te Vlissingen. Door de aanwezigheid van onder meer de 2 supermarktketens, een Zeeman, een bakker, een apotheek en 2 kapsalons trekt het veel bezoekers. Boven de winkelplint waarvan de winkel uitmaakt zijn zogenaamde maisonnette woningen gerealiseerd. Direct voor de winkelruimte(n) is een groot parkeerterrein (gratis parkeren) aanwezig.

De aangeboden winkelruimte is voorheen in gebruik geweest als een slagerij en daardoor onder meer goed geschikt voor een detaillist in de foodbranche.

Bereikbaarheid
De winkelruimte is centraal gelegen in de woonwijk Groot Lammerenburg, buurtschap Papegaaienburg in Vlissingen. De naastgelegen buurtschappen zijn West-Souburg, Westerzicht en Bossenburg. Vlissingen is qua inwoneraantal de 3de gemeente in Zeeland en ligt op de kop van Walcheren. Papegaaienburg is een typische jaren ’70 en ’80 woonwijk met voornamelijk eengezinswoningen. Het kleinschalige winkelcentrum Papegaaienburg omvat circa 1.900 m² winkelruimte exclusief de supermarkt Jumbo. De winkels aan de Papegaaienburg dienen als buurtsteunpunt en richten zich met name op de dagelijkse boodschappen. Vlissingen, met circa 44.000 inwoners, is goed bereikbaar via het uitgebreide wegennetwerk, waaronder de rijksweg A-58.

Bestemming
Volgens het vigerende bestemmingsplan ‘’Paauwenburg - Groot Lammerenburg’ vastgesteld door de Gemeenteraad op 7 juli 2011, heeft het onderhavige de enkelbestemming ‘’Gemengd-1”. Hieronder wordt o.a. verstaan detailhandel,
dienstverlening, stedelijke bedrijvigheid, wonen, horeca categorie 1 en 2. Daarnaast geldt er de dubbelbestemming “Waarde-Archeologie-3”.

Kadastrale gegevens
Gemeente: Vlissingen
Sectie: H
Nummer: 1097
Appartementsvolgnummer: 5.

Het appartementsrecht met volgnummer 5 geeft recht op het uitsluitend gebruik van de winkel gelegen op de begane grond en heeft een 102/3079e onverdeeld aandeel in de gemeenschap, welke bestaat uit: 8 woningen met acht bergingen en tien winkels, gelegen aan de Papegaaienburg nummers 2 tot en met 42 (even nummers) te Vlissingen, ten tijde van de splitsing in appartementsrechten kadastraal bekend gemeente Vlissingen, sectie H, nummers 1094, 1096, 1720, 3553, 3634, 3635 en 3885 tezamen groot 22 are en 47 centiare (2.247 m²).

Grondstatus
Eigen grond.

Bouwjaar
1979 en daarna hebben er diverse renovaties c.q. verbouwingen plaatsgevonden. In 1997/1998 is de achterzijde van het pand voor het laatst verbouwd en in 2003 is de winkelruimte aan de voorzijde verbouwd.

Afmeting
Circa 90 m².

Parkeren/buitenterrein
Er zijn zeer ruime openbare parkeerplaatsen aanwezig (gratis parkeren).

Voorzieningen
De winkelruimte heeft een frontbreedte van circa 5.25 meter en is voorzien een etalage met isolerende beglazing over de volle breedte van de gevel inclusief automatisch rolluik ter plaatse van de entreedeur. Ook is de voorzijde van het pand voorzien van een brede luifel. De diepte van de winkelruimte is circa 9.5 meter. Achter de winkelruimte bevinden zich de werkruimten (keukenhoek/snijruimte/wasruimte), koel-/vriescel (circa 10 m2 waarvan de verkoper geen enkele garantie verstrekt omtrent de technische staat van de koel-/vriescel en de bijbehorende motoren / vloeistoffen), technische ruimte met opstelling koelmotoren en sanitaire- en sociale ruimte. Het object is aan de achterzijde ook bereikbaar via een loopdeur. De vloeren betreffen zogenaamde betonnen vloeren voorzien van vloertegels waarin opgenomen diverse schrobputten, die zijn aangesloten op een vetvangput. De binnenmuren zijn opgetrokken uit metselwerk en deze zijn voornamelijk voorzien van voorzetwanden met wandtegels. Warm water wordt geleverd via een Nefit geiser. De ruimten zijn grotendeels voorzien van verlaagde systeemplafonds waarin verlichtingsarmaturen zijn opgenomen. De meterkast is volledig ingericht met eigen gas, water en elektra voorzieningen (waaronder telefoon- en CAI-aansluiting). De aanwezige inventaris / vitrines zijn niet in de koop inbegrepen en zijn eventueel ter overname beschikbaar.

Energielabel
Op 21 november 2016 is er een label A verstrekt en dit label is geldig tot 7 november 2026.

Vraagprijs
€ 199.950,- k.k.

Bankgarantie
Een garantie ter grootte van 10% van de overeengekomen koopsom, binnen 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst te storten op een kwaliteitsrekening van de begeleidend notaris.

Oplevering
Op korte termijn mogelijk.

Bijzonderheden
Verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitieve goedkeuring eigenaar.

Het winkelobject valt onder de Vereniging van Appartementseigenaars Winkels en Woningen Papegaaienburg 2 tot en met 42 (even nummers). Bij de verkoop is mede begrepen het aandeel in de aanwezige reserve- en onderhoudsfondsen. De bijdrage VVE in 2020 en 2021 is € 64,- op maandbasis. Het aandeel in het reservefonds is per heden € 3.476,89.

Nadere informatie omtrent de VVE is op aanvraag beschikbaar.

In de akte van splitsing van 2 september 2015 staan diverse bijzondere verplichtingen t.a.v. gebruik van de appartementsrechten. Er geldt een erfdienstbaarheid van overbouw, een erfdienstbaarheid van afvoeren van hemelwater via een op de riolering aan te sluiten pijp alsmede de Algemene Voorwaarden betreffende de verkoop door MBO van onroerende goederen in winkelcentra en de voorwaarden als door de gemeente Vlissingen aan MBO zijn opgelegd met de verplichting om deze door te bedingen.

Algemeen
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verkoop van “Papegaaienburg 14” te Vlissingen. De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Synchro Bedrijfshuisvesting BV geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Streetview

Locatie

Contact opnemen