Nieuwe Burg 8-10, Middelburg

prijs op aanvraag

Details

Overdracht

Vraagprijs
prijs op aanvraag
Status
beschikbaar
Aanvaarding
per datum

Bouw

Hoofdbestemming
Winkelruimte
Bouwjaar
1942

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
83 m²

Winkelruimte

Detailhandel
Ja
Oppervlakte
208m²
In units vanaf
208m²
Verkoop vloeroppervlakte
130m²
Verdiepingen
2
Frontbreedte
605
Welstandsklasse type
A1

Buitenruimte

Ligging
Winkelgebied stadscentrum

Omschrijving

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING

Algemeen
Namens onze opdrachtgever bieden wij aan een winkelpand in 4 bouwlagen aan (kelder, begane grond, 1e en 2e verdieping). Het pand biedt uitstekende mogelijkheden voor verbouwing van de verdiepingen tot woonruimte. Het pand is gelegen op een goede locatie in de binn... lees meer

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING

Algemeen
Namens onze opdrachtgever bieden wij aan een winkelpand in 4 bouwlagen aan (kelder, begane grond, 1e en 2e verdieping). Het pand biedt uitstekende mogelijkheden voor verbouwing van de verdiepingen tot woonruimte. Het pand is gelegen op een goede locatie in de binnenstad van Middelburg direct nabij de Markt. De winkelruimte is thans nog in gebruik door Peeters Geschenken.
De frontbreedte is 6.05 meter en de diepte varieert van 13.30 meter tot 14.85 meter.
De 1e verdieping beschikt over een dakterras van circa 18.0 m². De 2e verdieping wordt thans gebruikt als opslag-/magazijnruimte.

Het totale verhuurbare vloeroppervlakte bedraagt 190 m² VVO.

Het pand heeft de bestemming “Centrum” waardoor detailhandel op de begane grond en wonen op de verdiepingen toegestaan zijn.

Bereikbaarheid
Het pand is gelegen op een goed bereikbare locatie in het levendige stadscentrum van de karakteristieke monumentale stad Middelburg. Middelburg is goed bereikbaar via het rijks-/ en provinciale wegennetwerk waardoor eenvoudig overig Zeeland, West-Brabant en België bereikbaar zijn.

Opleveringsniveau
De onroerende zaak wordt opgeleverd in de huidige staat; “as is where is”.

De opstal is omstreeks 1942 op traditionele wijze gebouwd en voorzien van een gemetselde fundering. De gevels zijn steens buitenmuren met een zeer beperkte spouw, gemetseld in kettingverband. De houten kapconstructie bestaat uit vuren gordingen. De constructieve vloeren zijn uitgevoerd in hout terwijl de later gerealiseerde aanbouw is voorzien van betonnen vloeren. De buitenkozijnen zijn (deels) van de houtsoort Amerikaans grenen, voorzien van enkele beglazing. Het interieur is afgewerkt met systeemplafonds. Verwarming vindt plaats via een CV ketel (bouwjaar 2004) met radiator en luchtgordijn. Tevens is er een koeling aanwezig (airco). Bron: bouwkundige rapportage Wooninspectie Zeeland, rapportnummer KE18.0196.

De bouwkundige keuring is uitgevoerd op 28 augustus 2018 door Wooninspectie Zeeland en de bouwkundige rapportage is als bijlage opgenomen in de dataroom.

Samenstelling object
Winkelruimte begane grond ca. 74 m² VVO
Kelder ca. 22 m² VVO
Eerste verdieping ca. 56 m² VVO
Tweede verdieping ca. 38 m² VVO
Dakterras 1e verdieping ca. 18 m²
------------------- +
Totaal ca. 208 m².

Bouwjaar
Oorspronkelijk 1942. De aanbouw is gerealiseerd omstreeks 1986.

Kadastraal bekend:
Gemeente: Middelburg
Sectie: L
Nummer: 150
Grootte: 83 ca (83 m²).

Grondstatus
Eigen grond.

Energielabel
Het afgegeven energielabel conform de Regelgeving energieprestatie gebouwen is E. Het energielabel is als bijlage opgenomen in de dataroom.

Bestemming
Het object ligt in het bestemmingsplan ‘Binnenstad’. Hierin heeft het object de bestemming ‘Centrum’, artikel 4. De locatie heeft een dubbelbestemming ‘Waarde-Beschermd Stadsgezicht’, artikel 35 en ‘Waarde-Archeologie-1’, artikel 33. Ook geldt er een gebiedsaanduiding ‘overige zone-relatiegebied 067’, artikel 41.7. Voor de mogelijkheden omtrent het toekomstige gebruik wordt verwezen naar het bepaalde in de bestemmingsplanvoorschriften.

Het bestemmingsplan is vastgesteld door de Raad van de gemeente Middelburg bij besluit van 30 januari 2017.

Het pand is onderdeel van de zone beschermd stadsgezicht.

Bezichtigen
Bezichtigen kan uitsluitend op afspraak met Synchro Bedrijfshuisvesting BV, 088-796 24 76 of met M2 Makelaars, 0118 – 442 200.

Dataroom
Voor belangstellenden zijn relevante documenten beschikbaar via een dataroom. De inloggegevens kunt u opvragen via het kantoor van Synchro Bedrijfshuisvesting BV.

Begeleidend notaris
Notarispraktijk Van Dongen
Contactpersoon: mevrouw mr. Y.M.R. van Dongen-van der Voort
Dam 37
4331 GG MIDDELBURG
Telefoonnummer: 0118 - 629155
E-mail: yvette@notarispraktijkvandongen.nl.

Inschrijving
Biedingen conform het door de notaris opgestelde inschrijvingsformulier dienen te zijn ontvangen ten kantore van de notaris uiterlijk op maandag 28 januari 2019, 10.00 uur. Het recht van beraad loopt tot uiterlijk maandag 4 februari 2019. Na eventuele gunning staat de eigendomsoverdracht uiterlijk op donderdag 28 februari 2019 geagendeerd.

Waarborgsom / bankgarantie
De bieder dient op eerste verzoek van de verkoper een waarborgsom / bankgarantie aan de notaris te storten / af te geven gelijk aan 10% van het door hem uitgebrachte bod (uiterlijk op vrijdag 15 februari 2019).

Zakelijke rechten
Met betrekking tot erfdienstbaarheden en kwalitatieve verplichtingen wordt verwezen naar de akte van koop en levering welke als bijlage is opgenomen in de dataroom.

Verzekering
Omtrent de verzekering deelt verkoper mede dat het pand tot de datum van eigendomsoverdracht worden verzekerd (opstalverzekering). Koper dient vanaf de datum van eigendomsoverdracht eventueel zijn belang te verzekeren.

Overdrachtsbelasting/btw
Ter zake van de levering van de onroerende zaak is door koper geen omzetbelasting (BTW) maar wel overdrachtsbelasting verschuldigd.

Milieu
Het asbestonderzoek is uitgevoerd op 25.september 2018 door SGS Search. De conclusie van dit onderzoek is dat er wel één bron is aangetroffen met een verhoogd blootstellingsrisico aan asbest (vloer keuken 1e verdieping). De asbesthoudende bron die is aangetroffen betreft zogenaamde Colovinyltegels inclusief zwarte lijmlaag op een houten underlayment plaat. In de dataroom is een kopie van het asbestonderzoek opgenomen.

Het object is niet bekend in het Bodemloket. Verkoper is geen bodemverontreiniging bekend die voortzetting van het huidige gebruik zouden kunnen belemmeren. Koper dient zich er wel van bewust te zijn dat er vanuit de historie in de binnenstad van Middelburg wel bodemverontreiniging aanwezig kan zijn.

As is where is
De verkoper geeft geen enkele garantie omtrent de milieukundige, bouwkundige en technische staat van het object.
Koper zal verkoper dan ook vrijwaren in de leveringsakte voor alle mogelijke aanspraken.

Bijzonderheden
Ondanks het gegeven dat de inhoud van dit document nauwkeurig is gecontroleerd, kan Synchro Bedrijfshuisvesting BV / M2 Makelaars geen verantwoordelijkheid nemen van enige geleden schade of verlies als gevolg van welke onjuiste gegevens dan ook weergegeven in dit document.

Algemeen
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verkoop bij inschrijving van “Nieuwe Burg 8-10 te Middelburg (4331 AH)” te Middelburg. De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Synchro Bedrijfshuisvesting BV / M2 Makelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Brochures

Locatie

Contact opnemen