Kapellestraat 12, Veere

verkocht

Details

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
Winkelruimte
Bouwjaar
1920

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
138 m²

Winkelruimte

Detailhandel
Ja
Oppervlakte
171m²
In units vanaf
171m²
Verkoop vloeroppervlakte
171m²
Bouwlagen
2
Frontbreedte
700
Welstandsklasse type
A2

Buitenruimte

Ligging
Winkelgebied stadscentrum

Omschrijving

Te Koop
Uniek verhuurd object op uiterst bijzondere locatie (direct nabij de Grote Kerk) in het hart van de historische stad Veere. De verdieping biedt een magnifiek uitzicht op het voormalige stadhuis van Veere en de Grote Kerk van Veere. De opstal betreft een voormalige smederij waarbij nog diver... lees meer

Te Koop
Uniek verhuurd object op uiterst bijzondere locatie (direct nabij de Grote Kerk) in het hart van de historische stad Veere. De verdieping biedt een magnifiek uitzicht op het voormalige stadhuis van Veere en de Grote Kerk van Veere. De opstal betreft een voormalige smederij waarbij nog diverse oude elementen van de smederij aanwezig zijn zoals onder meer een vuurplaats en het blok waar het aambeeld stond. Ook op de verdieping staan de oude kasten van de smid nog op zijn plaats. Hierdoor heeft dit pand haar industriële uiterlijk grotendeels behouden. Sinds 1 juni 2019 is het in gebruik bij een conceptstore. De conceptstore is gericht op zelfgemaakte, handgemaakte en ambachtelijke producten (kaarten, cadeautjes, cosmetica, (kinder-)kleding en accessoires en woonaccessoires. Het bebouwde oppervlak van de opstal omvat ca. 171 m² (waarvan circa 83 m² op verdieping). Volgens de Basisregistratie Adressen en Gebouwen is het bouwjaar van de opstal 1920. De huidige eigenaar heeft het eigendom sinds 31 maart 2011 en daarna is het pand diverse malen verbouwd / verbeterd. Omstreeks 2019 is er airconditioning met verwarmingsfunctie aangebracht. Het perceel heeft een oppervlakte van 138 m² en is kadastraal bekend als adres: Kapellestraat 12 / Oliemolenstraat 14.
De opstal wordt in de huidige bouwkundige, juridische, milieukundige, feitelijke en verhuurde staat aangeboden.

Huurovereenkomst
De huurovereenkomst is ingegaan op 1 juni 2019 voor een periode van 2 jaar en loopt tot en met 31 mei 2021. De huidige huurprijs op jaarbasis bedraagt € 26.400,- per jaar exclusief BTW. De eerstvolgende huurprijsindexatie vindt plaats op 1 juni 2020. Gezien de Coronacrisis heeft verhuurder aan huurder een korting op de huur verstrekt van 50% gedurende de maanden april en mei 2020 (en eventueel ook juni 2020). De huurder heeft aan de verhuurder een waarborgsom verstrekt ter grootte van een bedrag van € 4.400,-. Een kopie van de huurovereenkomst is op aanvraag beschikbaar.

Veere
Het eens zo machtige Veere is tegenwoordig een mooie toeristenstad aan het Veerse Meer. Waar ooit de rijk beladen schepen uit Schotland lagen, liggen nu de jachten in de havens. De stad ontstond ooit als het gehucht Kampvere in de 13e eeuw. Pas toen het in de 16e eeuw de stapelplaats van Schotse wol werd, kwam Veere tot bloei. Er vestigde zich in die tijd ook een Schotse kolonie in Veere, zij hadden onder meer hun eigen bestuurder. In de Republiek nam Veere een belangrijke positie in als stad. Tijdens de Bataafse Republiek werd de plaats weer een arme vissershaven. Veere verloor in 1799 het stapelrecht, maar de Schotse belangstelling voor de stad bleef. Er is na Veere geen Europese stad meer geweest die zo’n belangrijke economische rol had voor Schotland. Het Stadhuis is gebouwd in de 15e eeuw en de toren met het klokkenspel in de 16e eeuw. Het Stadhuis is gebouwd door de familie Keldermans uit Mechelen, die ook het stadhuis van Middelburg bouwde. De zwaar aangetaste beelden van de gevel werden bij de restauratie in de jaren 1931-1934 vervangen door nieuwe beelden. De oude gevelbeelden staan nu in de Schotse huizen. De Campveerse Toren zie je vanaf het Veerse Meer prominent liggen. Het was een deel van de stadsverdediging rond 1500. Daarna deed de toren dienst als herberg en kustlicht. Nu is het nog steeds een van de oudste nog bestaande herbergen in Nederland. De imposante Grote Kerk ligt aan de zuidoost kant van Veere. De kerk werd voltooid in 1521 en is in gebruik geweest als godshuis, militair hospitaal en armenhuis. Tegenwoordig is de kerk in gebruik als cultureel centrum. Het hele jaar door zijn er allerlei evenementen in Veere.
De huidige gemeente Veere bestaat uit 13 kernen waaronder Domburg, Vrouwenpolder, Westkapelle en Koudekerke. De gemeente Veere heeft circa 21.885 inwoners en de kern Veere heeft circa 1.635 inwoners. Er wonen 705 huishoudens in de kern Veere. De gemeente Veere kent ongeveer 5,3 miljoen overnachtingen op jaarbasis. Naar verwachting zal dit doorgroeien tot het jaar 2030 naar circa 7,8 miljoen overnachtingen op jaarbasis (bron: rapport Leefbaarheid en Toerisme, Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd). De directe omgeving van de opstal wordt gekenmerkt door wonen, horeca en detailhandel.

Bestemming
Volgens het bestemmingsplan ‘Stad Veere’ vastgesteld door de Gemeenteraad op 5 augustus 2015, heeft het onderhavige de bestemming ‘’Gemengd-1’’ (artikel 6). Er gelden dubbelbestemmingen “Waarde-Archeologie-1” (artikel 26) en “Waarde-Cultuurhistorie” (artikel 28). De voor “Gemengd-1” aangewezen gronden zijn bestemd voor: detailhandel, wonen en de bij deze bestemmingen behorende voorzieningen zoals parkeren, groen, water, erven, tuinen, sport-, speel- en nutsvoorzieningen.

Kadastrale gegevens
Gemeente: Veere
Sectie: A
Nummer: 2278
Grootte: 1 a en 38 ca (138 m²).

Grondstatus
Eigen grond.

Oorspronkelijk bouwjaar
1920.

Afmetingen - circa-*
Begane grond: 88 m²
1e verdieping: 81 m²

Totaal: 171 m².

* De genoemde afmetingen zijn ter plaatse ingemeten. Er is geen meetcertificaat aanwezig en derhalve aanvaardt Synchro Bedrijfshuisvesting BV geen aansprakelijkheid t.a.v. de verstrekte m².

Buitenterrein:
Circa 40 m² geheel verhard met betontegels en geheel omheind. Het is bereikbaar via de Oliemolenstraat en toegankelijk via een dubbele toegangspoort.

Voorzieningen
De opstal is traditioneel gebouwd en opgetrokken vanuit metselwerk gevels waarin opgenomen diverse houten kozijnen voorzien van enkele dan wel isolerende beglazing. In de voorgevel, zijde Kapellestraat, is een dubbele houten toegangsdeur aangebracht t.b.v. de winkelentree. De dubbele toegangsdeur ter plaatse van de achtergevel dient thans voor laden en lossen. De begane grond vloer is van beton en de verdiepingsvloer van hout. De verdieping is bereikbaar via een stalen trap met houten leuning en treden. Het zadeldak is met pannen bedekt en wordt gedragen door stalen spanten. Aan de binnenzijde is de houten kap afgewerkt met dakbeschot via houten delen. Het schilderwerk is voor het laatst uitgevoerd in 2018.

De navolgende installaties/voorzieningen zijn onder meer aanwezig:

- Brandblussers (2x);
- Verlichtingsarmaturen;
- Warmtefunctie via airconditioning;
- Airconditioning (bouwjaar 2019);
- Wandcontactdozen;
- Noodverlichtingspictogrammen;
- Nieuwe (2016) elektrische installatie met 8 groepen, krachtstroom, hoofdschakelaar en aardlekschakelaar;
- Breedte dubbele toegangsdeur naar buitenterrein 3.22 meter en hoogte 2.74 meter;
- Pantryvoorziening met close in boiler;
- Toilet met fonteintje.

Vraagprijs
€ 329.000,- k.k.

Bankgarantie
Een garantie ter grootte van 10% van de overeengekomen koopsom, binnen 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst te storten op een kwaliteitsrekening van de begeleidend notaris.

Energielabel
Volgt nog.

Overdrachtsbelasting/BTW
Ter zake van de levering van de onroerende zaak is door koper geen omzetbelasting (BTW) maar wel overdrachtsbelasting (6%) verschuldigd.

Oplevering
In overleg.

Bijzonderheden
Verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitieve goedkeuring verkoper.

Algemeen
Al het bovenstaande betreft informatie omtrent de verkoop van “Kapellestraat 12 / Oliemolenstraat 14” te Veere. De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Synchro Bedrijfshuisvesting BV geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Streetview

Locatie

Contact opnemen