Campensweg 5, Kamperland

verkocht

Details

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
Leisure
Bouwjaar
2013

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
21.016 m²

Camping

Staanplaatsen
140

Buitenruimte

Ligging
Landelijk gebied

Omschrijving

TE KOOP:
Camperpark Zeeland
Campensweg 5
4493 MN KAMPERLAND

Gelegen aan het Veerse Meer, middenin natuur- en recreatiegebied De Schotsman, met de Noordzeestranden op circa 2,5 km.

Namens opdrachtgever bieden Synchro Bedrijfshuisvesting BV en Den Otter Van Vliet geheel vrijblijvend Camperpark Zeel... lees meer

TE KOOP:
Camperpark Zeeland
Campensweg 5
4493 MN KAMPERLAND

Gelegen aan het Veerse Meer, middenin natuur- en recreatiegebied De Schotsman, met de Noordzeestranden op circa 2,5 km.

Namens opdrachtgever bieden Synchro Bedrijfshuisvesting BV en Den Otter Van Vliet geheel vrijblijvend Camperpark Zeeland te koop aan. Camperpark Zeeland is gelegen in de gemeente Noord-Beveland op een unieke locatie direct aan het Veerse Meer en middenin het natuur-/recreatiegebied De Schotsman te Kamperland. Camperpark Zeeland is het grootste camperpark van Nederland en beschikt thans over 140 vergunde camperplaatsen, waarvan 30 plaatsen op het overloopterrein. Het camperpark beschikt voorts over een self service check-in check-out, 2 camper verzorgingsplaatsen en een sanitair gebouw. Op dit moment zijn er plannen om het camperpark uit te breiden. De gemeente heeft inmiddels een voorontwerp bestemmingsplan opgesteld dat voorziet in de uitbreiding van de bestemming “Recreatie” ter plaatse van het huidige overloopveld. Het parkeerterrein ten zuiden van het Camperpark heeft de bestemming ‘Verkeer’ met de wijzigingsbevoegdheid om het camperpark uit te breiden. Als deze laatste uitbreiding gerealiseerd wordt, kan het camperpark worden vergroot tot ca. 165 plaatsen.

Camperpark Zeeland ligt op Noord-Beveland direct aan de oever van het Veerse Meer met in de directe nabijheid de Noorzeestranden, de Oosterscheldekering / De Deltawerken / Neeltje Jans en de prachtige steden Veere, Middelburg, Goes, Vlissingen en Zierikzee. Het Veerse Meer is een watersportparadijs, waar alle vormen van watersport mogelijk zijn. Rond het Veerse Meer is een zeer uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden aanwezig (knooppuntensysteem). Camperpark Zeeland ligt in natuurgebied en dagrecreatieterrein De Schotsman. Het bedrijf is centraal en op een zeer goede locatie gelegen in de provincie Zeeland en is 365 dagen per jaar geopend. Het camperpark biedt uitsluitend en exclusief toegang en verblijf aan campers (“campers only”). Het camperpark is zeer sfeervol ingericht en goed passend in de omgeving, met hoogwaardige voorzieningen. Het camperpark is een hoogwaardig, modern recreatiebedrijf.
Het huidige terrein is onderverdeeld in 4 velden met in totaal 102 camperplaatsen afgescheiden door veldesdoorn hagen. Bij drukte worden er nog 8 campers langs de zijkant van de weg op het camperpark geplaatst (achter de slagbomen gelegen). Het geheel kent een parkachtige aanleg met heggenstructuur en de velden zijn onderling verbonden door een wandelpad. Elke camperplaats is voorzien van een adequate stroomvoorziening en het camperpark biedt een goede Wifi. Het camperpark biedt geen traditionele receptie met beperkte openingstijden, maar beschikt over een unieke self service check-in / check-out via een betaalautomaat (pin of creditcard). Daarnaast beschikt het camperpark over 2 toiletten / 4 douches en een ruimte met daarin een wasserette, 2 afwasplaatsen en een informatiepunt over de regio.

Het sanitair gebouw is direct nabij de entree van het camperpark en het camper servicestation gebouwd. Op het camper servicestation kunnen de gasten schoon drinkwater tanken, vuil water lozen, het cassettetoilet legen, het huisvuil afvoeren en de voorruit van de camper reinigen.
De camperplaatsen zijn alle met veldesdoornhagen afgebakend en gemiddeld tussen de 60-80 m² per plaats (standplaatsen tot circa 12 meter lengte zijn aanwezig). De plaatsen liggen op 4 door bomen en bosschages beschutte en verharde gras- en schelpenvelden. Op alle camperplaatsen is een eigen elektra-aansluiting met 16 ampère. Het camperpark is aangesloten op het openbare riool. In- en uitchecken kan tussen 6.00 uur in de ochtend en 24.00 uur in de avond. Het camperpark wordt voorts dag en nacht beveiligd via camera’s en het camperpark is geheel omheind. Verlichting van het camperpark vindt plaats via energiezuinige lampen.

Camperpark Zeeland BV is een volwassen bedrijf met uitbreidingsmogelijkheden. Sinds 2013 is door de huidige eigenaren hard gewerkt aan het unieke concept van het bedrijf en dat heeft geresulteerd in een kwalitatief zeer goed recreatiebedrijf. Sinds 2015 beschikt het camperpark over een overloopterrein dat gehuurd wordt. Ook het zuidelijk gelegen terrein dat thans gedeeltelijk wordt gebruikt als parkeerterrein voor het naastgelegen Watersportcentrum De Schotsman kan mogelijk in de toekomst aan het Camperpark Zeeland worden toegevoegd.

Camperpark Zeeland is aangesloten bij TopPlatz (www.top-platz.de) en bij HISWA-Recron. Via onder meer de websites van TopPlatz, Womoclick.de, Promobil.de (Stellplatz-radar), Campercontact en VVV Zeeland is Camperpark Zeeland eenvoudig op internet te vinden. Camperpark Zeeland heeft goede reviews op internet. Op de website www.campercontact.com van de NKC wordt het gemiddeld beoordeeld met een 8 (281 beoordelingen) en de gemiddelde Google reviews score is 4,3 sterren.

Camperpark Zeeland beschikt onder andere over:
- 102 groene camperplaatsen op 4 velden voor de recreatieve verhuur;
- 30 groene camperplaatsen op het naastgelegen overloopterrein;
- Uniek camper servicestation met 2 zeer complete verzorgingsplaatsen (o.a. CamperClean automaat);
- Een sanitair gebouw met wc’s, douches, wasmachine en wasdroger;
- Een geautomatiseerd systeem met betrekking tot betalen en toegang;
- Uitgebreide website: www.camperparkzeeland.nl

Het camperpark staat kadastraal bekend als:
Gemeente: Wissenkerke, sectie A nummers 2719 (15.800 m2 erfpacht) en 2749 ged. (5.216 m2 huur).

Naam erfpachter Camperpark Zeeland BV
Naam bloot eigenaar Waterschap Scheldestromen
Begindatum recht 1 februari 2013
Einddatum recht 31-12-2043
Canon jaar 2019 € 8.786,00
Indexering canon: kan jaarlijks plaatsvinden
Betaling canon: jaarlijks vooruit
Gebruik: enkel t.b.v. het realiseren, hebben en exploiteren en onderhouden van een camperpark
Canon herziening: kan 5 jaarlijks of tussentijds indien gebruik is gewijzigd of wijziging in opstallen
Bijzonderheden Algemene voorwaarden erfpacht 2011 van het Waterschap Scheldestromen van toepassing.

Naam huurder: Camperpark Zeeland BV
Naam verhuurder: Waterschap Scheldestromen
Ingangsdatum: 1 januari 2021
Duur: 15 jaar
Aanvangshuurprijs: € 2.529,68 per jaar
Huurprijs 2021: € 2.529,68
Gebruik: enkel t.b.v. het realiseren, hebben en exploiteren en onderhouden van een camperpark
Bijzonderheden: in de nieuwe huurovereenkomst is opgenomen dat na afloop van de huurtermijn van 15 jaar een verlenging mogelijk is tot en met 31-12-2043 alsmede dat er geen permanente bouwwerken mogen worden geplaatst op het gehuurde. Daarnaast is het nieuwe huurtarief voor 2021 een bedrag van € 2.529,68, in 2022 een bedrag van
€ 3.038,28 en vervolgens € 3.546,88 per jaar. De 3-jaarlijkse indexeringstermijn vangt dan pas aan per 1 januari 2024.

Sanitairgebouw:
Functie: Sanitair gebouw / wasserette / regio informatie / afwassen
Bouwaard: Opgetrokken in Canexel gevelbekleding (kunststof) en gedekt met pannen. Kunststof kozijnen, kunststof deuren en kunststof dakgoten. De ramen zijn voorzien van isolerende beglazing.
Voorzieningen: Aangesloten op alle moderne nutsvoorzieningen. Het gebouw wordt verwarmd met vloerverwarming
Bouwjaar: 2013
Indeling: Begane grond: ontvangstruimte/dienstruimte/ pantry, technische ruimte, wasruimte, sanitaire ruimte met 2 toiletten / 4 douches / 2 afwasplaatsen en informatiepunt regio
Verdieping: overloop, 2 dienstruimten en sanitaire ruimte.

De terreinen en de voorzieningen van Camperpark Zeeland verkeren in uitstekende staat van onderhoud. Camperpark Zeeland heeft thans een totale oppervlakte van circa 21.016 m², waarvan circa 5.216 m² een overloopterrein betreft. Op grond van het huidige bestemmingsplan heeft het camperpark de bestemming “recreatie” en het overloopterrein “verkeer”. Er is thans een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Het bestemmingsplan is in de voorontwerpfase. Conform het voorontwerp bestemmingsplan wordt de enkelbestemming van het huidige terrein, inclusief het overloopterrein “recreatie” met functieaanduiding “specifieke vorm van recreatie-camperpark”. Het parkeerterrein ten zuiden van het Camperpark heeft de bestemming ‘Verkeer’ met de wijzigingsbevoegdheid om het camperpark uit te breiden. Voor het gehele terrein geldt de dubbelbestemming “waarde-archeologie”.

Omgevingsvergunning
In januari 2012 is er een omgevingsvergunning afgegeven voor het aanleggen van een camperpark.

Exploitatievergunning gebruik Camperpark Zeeland
In augustus 2012 is er een exploitatievergunning afgegeven voor het realiseren van Camperpark Zeeland met 102 standplaatsen.

Exploitatievergunning gebruik overloopterrein
Voor het gebruik tot overloopterrein t.b.v. campers is een vergunning van de gemeente Noord-Beveland nodig. Deze vergunning is op 9 november 2020 verstrekt tot 1 november 2025 en geldt voor 30 extra standplaatsen.

Bij de overname van het bedrijf zijn er geen personele verplichtingen die overgenomen moeten worden.

De overdracht van het aangeboden recreatiebedrijf geschiedt going concern. Er dient een verrekening plaats te vinden op de datum van de notariële overdracht of indien anders overeengekomen op die nader tussen partijen overeengekomen datum van de voorraden, de bedrijfsinkomsten en de bedrijfsuitgaven. Zaken uit de privésfeer van de huidige exploitant blijven buiten de opdracht tot verkoop.

Verkoper heeft de voorkeur om de onderneming te leveren door levering van de aandelen van Camperpark Zeeland BV.

De vraagprijs voor de materiële vaste activa is op aanvraag beschikbaar.
De vraagprijs voor de aandelen Camperpark Zeeland BV is op aanvraag beschikbaar.

Bij gebleken serieuze interesse (dit ter beoordeling aan de makelaars en / of de verkoper) zijn financiële gegevens beschikbaar. Deze worden in dat geval overhandigd na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring.

Streetview

Locatie

Contact opnemen